5 Tips om je Huis Succesvol te Verkopen

Of je nu gaat samenwonen, een kindje verwacht, of kleiner wilt wonen, er zijn genoeg redenen om je huis te verkopen. Het verkopen van je huis kan hectisch zijn, vooral als je ook een nieuw huis zoekt. Daarom hebben we enkele tips op een rij gezet om je te helpen bij een succesvolle verkoop.

  1. Zorg voor een goede eerste indruk

De eerste indruk is cruciaal. Veel kopers bepalen in de eerste minuten van het bezichtigen van een huis al of ze geïnteresseerd zijn of niet. Het eerste wat potentiële kopers zien van je huis is de buitenkant. 


Zorg er dus voor dat je huis er van buiten aantrekkelijk uitziet. Veeg de voortuin aan, zorg ervoor dat de ramen gezeemd zijn en breng een likje verf aan waar dat nodig is. 


Wanneer de kopers naar binnen gaan is het belangrijk dat ze in een schoon en netjes huis binnenkomen. Houd de decoratie ook neutraal. De koper wil namelijk een goed beeld krijgen van hoe ze de woning eventueel zouden willen inrichten.


  1. Bepaal de juiste prijs

Dit is een belangrijk punt dat moet worden gemaakt voordat je de woning op de markt zet. Wanneer je te hoog inzet schrik je kopers af, maar wanneer je te laag inzet zul je misschien niet de hoogst mogelijke waarde krijgen voor je huis. 


Het is dus essentieel om te kiezen voor een realistische en marktconforme prijs. Om jezelf hiervan te verzekeren is het gunstig om een makelaar of taxateur in te schakelen. 


Wil jij weten wat jouw huis waard is? Bij Next Move Makelaars bieden we het Next Move Online Waarderapport aan waarmee jij gratis een indicatie krijgt van de waarde van je woning. Vraag hier je vrijblijvende waarderapport aan.

  1. Investeer in goede en professionele foto’s

In dit digitale tijdperk vindt de zoektocht van potentiële kopers vooral online plaats. Pas wanneer ze door de foto’s die ze zien geïnteresseerd zijn geraakt, plannen ze een bezichtiging om het huis in het echt te bekijken. 


Het is daarom belangrijk dat de foto’s die je van je huis publiceert, je huis op de beste manier laten zien en hiermee de aandacht trekken van potentiële kopers. Overweeg daarom om een professionele fotograaf in te huren die gespecialiseerd is in het fotograferen van vastgoed. Zorg ervoor dat je huis goed belicht is en dat er van de beste hoeken gefotografeerd wordt. 


Je kunt ook overwegen om een virtuele rondleiding van je huis te laten maken of een video waarin je je huis laat zien. Hiermee geef je de kopers een duidelijker beeld van hoe je huis eruitziet.


  1. Wees flexibel met bezichtigingen

Wanneer een potentiële koper na het zien van de foto’s en video’s van je huis een bezichtiging hebt, is het belangrijk om zo toegankelijk mogelijk en flexibel te zijn. Het laatste wat je wil is een potentiële koper afschrikken, omdat je te laat reageert of geen tijd hebt. 


Wanneer je de mogelijkheid hebt kan het handig zijn om (tijdelijk) ergens anders te gaan wonen, zodat het huis altijd klaar is voor een bezichtiging. Wanneer dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je je huis goed netjes houdt.


  1. Onderhandel slim

Zodra je de eerste bieding krijgt, is de onderhandeling begonnen. Onderhandelen is een complex proces waarbij je emoties je soms in de weg gaan staan. Het is belangrijk om een doel voor ogen te hebben, maar wees ook bereid om mee te bewegen met de koper om zo samen tot een goede deal te komen. 


Een ervaren makelaar kan je goed helpen tijdens het onderhandelingsproces. De makelaar kent de slimme trucjes van het onderhandelingsproces. Wil je meer weten over hoe je slim kan onderhandelen? Lees dan ons andere blog. (LINK NAAR BLOG: De Kunst van het Onderhandelen: 7 Tips bij het Kopen van een Huis)


Mocht je nog vragen hebben, dan mag je gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen om hierover te sparren. We geven je dan advies op maat.


  1. Verkoop je huis met de hulp van een makelaar

Bij Next Move Makelaars kun je terecht voor het verkopen, aankopen, verhuren en taxeren van uw woning. Ons werkgebied is gelegen tussen Eindhoven, Tilburg, Waalwijk, 's-Hertogenbosch, Zaltbommel, Tiel en Oss. 


Ga jij Next Move Makelaars inschakelen? Dan stel ik me alvast even voor: 


Ik ben Frank Reede, makelaar en eigenaar van Next Move Makelaars. Het verkopen, aankopen en verhuren van woonruimte en mensen daarmee blij maken is een prachtig vak om te doen. 


Na ruim 20 jaar ervaring in de makelaardij in Tilburg en 's-Hertogenbosch ben ik medio 2020 gestart met een eigen makelaarskantoor: Next Move Makelaars. Met een klein team van professionals zorgen wij voor de verkoop, aankoop en verhuur van je woning.