5 Redenen om in ‘s Hertogenbosch te Wonen

s’Hertogenbosch (ook wel Den Bosch genoemd) ken je van carnaval. We geven je nog 5 redenen waarom je in deze prachtige stad wilt wonen.

De stad s’Hertogenbosch (ook wel Den Bosch genoemd) is een zuidelijk gelegen stad waar het historische karakter van de binnenstad in perfecte harmonie leeft met de bruisende moderne wijken eromheen.

De 5 redenen

Deze Bourgondische stad biedt een mix van natuur, cultuur en gemeenschapsgevoel. In dit artikel vertellen we je meer over deze dynamische stad en kom je meer te weten over de diverse wijken die in de stad te vinden zijn.

1. Rijke historie en cultuur

De middeleeuwse gevelpandjes, de gotische bouwstijl van de Sint-Janskathedraal en de unieke tunnel grachten verklappen dat Den Bosch een stad is die een rijke historie kent. Naast verschillende musea zoals Noord-Brabants museum en Jheronimus Bosch Art Center Kent Den Bosch ook talloze festivals en evenementen waardoor je je als cultuurliefhebber geen dag verveeld in deze stad. 


Grote festivals zijn bijvoorbeeld Masters of Hardcore, Paradijs van het Zuiden en Losjes Hemelvaart.Oh ja, carnaval. Daar kunnen ze ook flink wat van in ‘s Hertogenbosch.

2. Culinair zit je goed

Deze bourgondische stad kent talloze cafés, restaurants en terrasjes waar je kunt genieten van traditionele en internationale keukens. Een van de culinaire hoogtepunten die elke Bosschenaar je aan zal bevelen is de met room gevulde chocolade bol die de “Bossche bol” wordt genoemd.


Den Bosch kent een grote verscheidenheid aan culinaire evenementen en markten waarbij lokale producten centraal staan, of je nu een echte fijnproever bent of graag de stad in gaat voor een borreltje, in Den Bosch vind je altijd iets naar jouw smaak!

3. De groene en waterrijke omgeving

Als je iets verder buiten het centrum van de stad trekt word je omgeven door de prachtige natuur. Daarnaast heeft Den Bosch een groot waternetwerk waardoor je prachtige vaartochten kunt maken door de historische Binnendieze. 


Den Bosch kent ook prachtige parken zoals de Bossche Broek en Moerputten waar je perfect kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Ideaal voor fiets-, wandel- of picknick liefhebbers.

4. Uitstekende ligging en voorzieningen

Door de strategische ligging tussen de randstad en het zuiden van Nederland en België is Den Bosch een zeer geschikte keuze voor forenzen en ondernemers. Daarnaast biedt de stad een uitgebreid scala aan voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en winkelen.

5. De warme gemeenschapszin

Een van de dingen waar Den Bosch om bekend staat is het warme karakter van de inwoners van de stad. De warme gemeenschapszin die deze stad kenmerkt laat nieuwkomers in de stad zich al snel thuis voelen. 


Ook de vele verenigingen op het gebied van sport, cultuur en recreatie zorgen voor een rijk gemeenschapsgevoel. In februari vindt hier elk jaar het Carnavalsfeest plaats. Dit feest symboliseert de gezelligheid en gemeenschapsgevoel waar Den Bosch bekend om staat.

Waar kun je wonen?

Ben je enthousiast geraakt door deze prachtige stad? Dan wordt het tijd om je te gaan verdiepen in welke wijk het meest aansluit bij jouw woonwensen. Om je hierbij een handje te helpen hebben we een kort overzicht gemaakt van een aantal populaire wijken in de stad.

 

De historische binnenstad

Gemiddelde WOZ-waarde: €367.000

Wil je een huis met karakter? Daarvoor moet je in de binnenstad zijn. Waar in de overige wijken van Den Bosch veel ruimte is gemaakt voor nieuwbouw is dit in het centrum niet het geval. Wanneer je kiest voor een huis in de binnenstad, heb je een hoop voorzieningen dichtbij. Daarentegen is dit ook het drukste gebied van deze bruisende stad

 

Nieuwbouwwijk De Groote Wielen

Gemiddelde WOZ-waarde: €406.000

In het oostelijke deel van Den Bosch vind je nieuwbouwwijk De Groote Wielen. Deze wijk heeft een breed scala aan moderne nieuwbouwhuizen, een deel van de wijk is zelfs nog in aanbouw. In deze wijk vind je veel gezinnen met (jonge) kinderen. Ook kent deze wijk een hoop sportvoorzieningen en zelfs een watersportvereniging.

 

Forensendorp Engelen

Gemiddelde WOZ-waarde: 435.000

Gelegen aan het prachtige Engelermeer vind je de wijk Engelen. Deze wijk kent prachtige vrijstaande huizen. Aan het Engelermeer kun je heerlijk recreëren en genieten van het prachtige uitzicht op de kastelen in de buurt. 

 

Stadsdeel Rosmalen

Gemiddelde WOZ-waarde Rosmalen-noord: €382.000

Gemiddelde WOZ-waarde Rosmalen-zuid: € 465.000

Dit dorp maakt sinds 1996 deel uit van Den Bosch. Met zo’n 37.000 inwoners biedt Rosmalen een hoop voorzieningen. Het bestaat uit twee stadsdelen die gescheiden worden door een spoorlijn. In Rosmalen-Noord vind je de oude dorpskern en het station. Rosmalen-zuid is een iets nieuwer gedeelte van de wijk waar de huizenprijzen ook iets hoger liggen.

 

Wijk West

Gemiddelde WOX-waarde West: €295.000

Ten westen van de binnenstad vind je de wijk West. In deze wijk heb je een grote diversiteit aan buurten. De buurten Paleisbuurt en Willemspoort liggen dicht bij het centrum en bevatten vooral moderne appartementencomplexen. West is een van de grootste wijken van Den Bosch met zo’n 22.000 inwoners.

 

Landelijke Nuland

Gemiddelde WOZ-waarde Rosmalen-zuid: € 386.000

Dit dorp is sinds 2015 onderdeel van de gemeente Den Bosch. In deze wijk vind je veel vrijstaande woningen, 2 onder-1-kappers, eengezinswoningen en seniorenwoningen. Deze wijk kent ook veel recreatievoorzieningen en sportverenigingen.



We hopen dat dit artikel je een goed beeld heeft gegeven van al het moois dat Den Bosch te bieden heeft.


Toch nog vragen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om hierover te sparren. We geven je dan advies op maat.


Bij Next Move Makelaars kun je terecht voor het verkopen, aankopen, verhuren en taxeren van uw woning. Ons werkgebied is gelegen tussen Eindhoven, Tilburg, Waalwijk, 's-Hertogenbosch, Zaltbommel, Tiel en Oss. 


Ga je je Next Move Makelaars inschakelen? Dan stel ik me alvast even voor: 


Ik ben Frank Reede, makelaar en eigenaar van Next Move Makelaars. Het verkopen, aankopen en verhuren van woonruimte en mensen daarmee blij maken is een prachtig vak om te doen. 


Na ruim 20 jaar ervaring in de makelaardij in Tilburg en 's-Hertogenbosch ben ik medio 2020 gestart met een eigen makelaarskantoor: Next Move Makelaars. Met een klein team van professionals zorgen wij voor de verkoop, aankoop en verhuur van je woning.